Mensen vragen mij, als ze in de winkel zijn en al die Playmobil zien, goh, hoe kom je er bij om hiermee te beginnen, wat een leuk concept Smile
Dit is het verhaal:

Nooit heb ik iets met Playmobil gehad, ik was er zelf al te ‘oud’ voor toen het in 1974 op de markt kwam, mijn broertjes hadden het wel maar als je een puber bent interesseer je je hier niet meer zo voor!
In 2004 verkocht ik een koelkast op ‘marktplaats’. Dat was mijn eerste kennismaking met verkopen op internet. Dat ging zo goed en zo snel dat ik eens in mijn huis rond keek wat overbodig was en ook dit verkocht ik met gemak.
Nu hadden mijn 5 kinderen nog een restje Playmobil liggen en dat ging ook maar in de verkoop! Dat dit nog zoveel waarde had was een leuke verrassing.
Mijn eerste aankoop op Marktplaats was, u raadt het al, een restje Playmobil.
Ik knapte het helemaal op en verkocht het voor meer.
Wat een leuke hobby! Van de opbrengst kocht ik steeds een beetje meer.
Uiteindelijk kon ik een enorme partij kopen van meer dan 1000 euro!
De meeste mensen om me heen verklaarden me voor gek. Maar de eerste partij kwam binnen (foto 1) Hier bleef het niet bij, ik had de smaak te pakken en kocht en verkocht maar door. Soms tot ergernis van de huisgenoten, alles stond vol. Dat kon niet langer en een tuinhuis werd gekocht waar alles netjes geordend werd opgeslagen (foto 2 – 3 – 4)

Door het vele verkopen was er veel geloop aan huis en dat was toch wat onrustig voor de kinderen. 
Ik kon een wand huren in een snackbar en mocht etaleren in een leegstaande juwelierszaak. Dus overal stond wat.
Maar hoe geweldig, er kwam een klein winkeltje vrij in de winkelstraat van Renkum, mijn woonplaats. Daar hoefde ik niet lang over na te denken en op 9 april 2008 opende ik de deur van een echte tweedehands Playmobilwinkel (foto 5 – 6 – 7)
De allereerste en uniekste winkel van Nederland, het kwam in de krant en op TV.
Zonder reclame te maken liep het meteen al goed en de spullen waren niet aan te slepen. Al snel puilde het kleine winkeltje uit.
Iets groters zou ook wel fijn zijn Smile

Een collega van het koeriersbedrijf waar ik toen nog werkte vertelde dat ze een mooie winkelruimte in Wageningen had gezien, het was net die dag te huur gezet. Meteen gebeld, en dezelfde avond een afspraak gemaakt en een paar dagen later had ik de sleutel!
Binnen 2 weken waren de spullen verhuisd. De winkel was nog kaal maar het was er heerlijk ruim! (foto 8) De verf kwam later (foto 9)

In maart 2009 startte ik met mijn winkel in Wageningen
Er stonden lange tafels en mooie kasten dus ik kon meteen veel spullen kwijt (foto 10) Tijdens de verhuizing werd er al verkocht.
Omdat er zoveel dozen ongesorteerd Playmobil stonden waren de eerste weken erg druk, vooral het sorteren van klein spul kostte veel tijd. Gelukkig had ik een paar vrijwilligers die me enkele uren per week hielpen.
Inmiddels zijn de tafels al vervangen door kasten en elke keer komt er weer wat anders bij (foto 11 en 12) het sorteerwerk is grotendeels gedaan en het is nu een kwestie van bijhouden. Toch zitten er, naast het in- en verkopen, thuis nog heel wat uren in om alles schoon en compleet te krijgen, het wordt wel eens nachtwerk.
Maar de voldoening is groot als de klanten, groot en klein tevreden naar huis gaan met de keurig opgeknapte Playmobil en daar gaat het tenslotte om!

foto1.jpg